Contact

Adresa: Vasile Parvan 2
Tel: +40-256-403361
Fax: +40-256-403362

Harta departamentului

laborator IV

 

Laboratorul de Instrumentatie Virtuala din
Departamentul de Masurari si Electronica Optica

despre laboratorul de instrumentatie virtuala

Experienta utilizarii unui limbaj de programare solicita intelegerea constructiilor limbajului si a uneltelor necesare pentru producerea si depanarea codului.
Conceput pentru a deservi cercetarea, metrologia complexa, automatizarea si monitorizarea, limbajul grafic G permite transpunerea rapida si eleganta in realitate a celor mai indraznete solutii tehnice.
G reprezinta limbajul de programare, care este inima limbajului grafic LabVIEW si care reprezinta fundamentul instrumentatiei virtuale. Acest mediu de programare se utilizeaza pentru achizitia, controlul, analiza si afisarea datelor, fiind des utilizat in cazul instrumentatiei de  masurare ce comunica cu calculatorul.
G este un limbaj de programare cu scop general, care include librarii de functii pentru orice sarcina de programare. G difera de alte limbaje de programare prin faptul ca este un limbaj grafic si nu bazat pe text.
Prin utilizarea limbajului grafic LabVIEW, rapiditatea programarii creste foarte mult datorita introducerii unei interfete grafice mai intuitive. Totodata, LabVIEW este unul dintre primele limbaje de programare grafica utilizate in aplicatiile de achizitii de date. Cu ajutorul placilor de achizitii de date, fluxul de date numerice sau analogice provenite de la diferite traductoare si diferiti senzori poate fi prelucrat sau analizat. Prelucrarea datelor numerice sau analogice prin intermediul limbajului de programare, permite crearea sau simularea unor aparate de masura si control.

documentatie pentru laboratorul de instrumentatie virtuala

Seturi de probleme pentru activitatea practica
 
 
 
 
Material scris pentru activitatea practica
Atentie - formatul fisierului este executabil, se descarca si apoi se ruleaza prin dublu-click.
 
Saptamanile 8 - 13

inaugurarea laboratorului de instrumentatie virtuala