Informatii alegeri in cadrul departamentului MEO

Departamentul MEO asigura pregatirea studentilor, cu precadere, in domeniul masurarilor, intelegerii functionarii, utilitatii si utilizarii echipamentelor de masurat, precum si in directia unor discipline indispensabile pentru actualul context industrial. Putem enumera urmatoarele directii didactice si de cercetare: compatibilitate electromagnetica, senzori si biosenzori, instrumentatie virtuala, instrumentatie biomedicala, programare grafica, arhitectura retelelor de calculatoare, prelucrare numerica cu procesoare sau boundary scan. Oferim studentilor oportunitatea de a interactiona cu echipamente moderne (National Instruments, BK Precision, Keysight, Hameg, Texas Instruments, RaspBerry Pi, Digilent Analog Discovery, XJTAG) dar si medii de programare consacrate (LabVIEW, MATLAB, Python, C++).
Cadrele didactice de la departamentul MEO sustin diverse discipline si pentru studentii de la alte specializari: electronica aplicata, telecomunicatii, automatica si calculatoare, energetica, electrotehnica, colegiul de electronica, colegiul de automatica si calculatoare sau IDD.
Domeniile de activitate stiintifica (fundamentala si aplicativa) pe care personalul nostru le abordeaza sunt: Masurari electrice si electronice, Masurarea electrica a marimilor neelectrice, Instrumentatie electronica, Compatibilitate electromagnetica, Electronica optica sau Prelucrarea semnalelor.